Focatech > Over ons

'Focatech is ontstaan uit de vraag vanuit de markt'

Focatech is een sterk groeiende speler en partner op het gebied van RPA oplossingen vanaf het moment van oprichten in 2021. Robotic Process Automation is een computertechnologie die elk proces in een bedrijf kan transformeren, waardoor het efficiënter en met minder fouten wordt uitgevoerd. RPA is een veelvoudig gebruikt middel binnen de andere ondernemingen van de oprichters van Focatech. Door de aanhoudende vraag naar deze RPA oplossingen vanuit hun klantenkring is er een aparte tak opgericht die zich volledig richt op deze technologie. Dat is Focatech geworden.

De sleutel tot RPA is de softwarerobot die een mens nabootst en taken op een vooraf gedefinieerde manier uitvoert. Geavanceerde softwarerobots kunnen via kunstmatige intelligentie worden getraind voor een onbeperkt aantal scenario’s. Daarom kan RPA worden toegepast op processen in verschillende sectoren, van IT-operaties tot HR en financiën. Inmiddels helpt Focatech vele bedrijven met de implementatie van software, de inrichting van processen en het trainen van personeel. Ook kunnen er complete RPA teams gedetacheerd en geplaatst worden via Focatech binnen de organisatie. Elke samenwerking begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Benieuwd wat RPA voor jouw organisatie kan doen? We vertellen je het graag, plan via deze link jouw kennismakingsgesprek in. 

Businesscases uit de organisatie vormen de basis van ons advies. We worden warm van strategische oplossingen met een duidelijke return on investment.

We zijn goed in wat we doen. Niet omdat we het zeggen, maar omdat we er hard aan werken. We zijn toegewijd, gefocust en houden van meetbaar resultaat boeken. Wij geloven dat elke organisatie kan winnen met de juiste toepassing van RPA.

Wat je mag verwachten

Consultancy

Wij adviseren bedrijven over hoe ze hun bedrijf kunnen laten groeien met behulp van RPA.

Software

Onze software is makkelijk te integreren binnen elke organisatie zonder grote aanpassingen te doen in de gebruikte systemen.

Educatie en training

RPA kan door de hele organisatie gebruikt worden. Laat medewerkers meedenken over oplossingen. Met onze trainingen zorg je ervoor dat ze de basisbeginselen van RPA begrijpen.

Detachering

RPA vraagt om een dedicated team. Met onze detacheringsdienst kunnen we complete teams inzetten om elk RPA vraagstuk te tackelen.

Hoe we werken

Bij Focatech houden we van heldere en transparante communicatie. Het stelt ons in staat om  een beter begrip te krijgen van de uitdagingen die er spelen binnen een organisatie. Onze eerste afspraak is altijd vrijblijvend en is om kennis te maken met elkaar. Wij leren jouw organisatie kennen en jij leert Focatech kennen. We nemen tijdens dit gesprek een aantal cases door die jij aandraagt. Tijdens dit gesprek komen we er samen achter hoe RPA jouw organisatie helpt en waar de kansen liggen. Dit vormt het fundament voor de verdere samenwerking.

Benieuwd wat RPA jouw organisatie kan brengen? Plan dan een kennismakingsgesprek in en we komen graag de businesscases bespreken.

We durven te zeggen dat er ook voor jouw organisatie genoeg cases zijn waarin RPA hét verschil kan maken.

Feiten en mythes over RPA

De berichtgeving vanuit de media rondom het onderwerp RPA kan de illusie wekken dat robotisering alle medewerkers zal vervangen. Dit is echter een mythe. RPA werkt samen met medewerkers om ze efficiënter te laten werken. Door het gebruik van RPA kunnen medewerkers zich volledig focussen op de hoofdtaken die de organisatie verder helpen.

De duur van het inrichten van een RPA proces is afhankelijk van de complexiteit van de handelingen. Binnen het werkdomein heeft RPA ook vele zogenoemde ‘quick-wins’. Dat zijn processen die makkelijk in te richten zijn en veel impact hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering. Je kunt bijvoorbeeld een RPA proces inrichten waarmee een medewerker met één druk op de knop inlogt in 7 verschillende applicaties in plaats van één voor één.

Een mythe. Wij durven te zeggen dat RPA in elke sector een significant (positief) verschil maakt in efficiëntie, kostenbesparing en werkgeluk. De kennismakingsgesprekken die we voeren zijn altijd constructief en eindigen met businesscases die direct uitgevoerd kunnen worden.

Dat klopt. Bedrijfsprocessen hoeven niet veranderd te worden om een RPA proces in te richten. Dit komt door de veelzijdige software die wij gebruiken en implementeren bij onze klanten. Zo kan de dagelijkse bedrijfsvoering door blijven gaan terwijl er op de achtergrond verbeterslagen worden gemaakt.

Dat klopt niet. Een RPA proces is onderhevig aan veranderingen van de bedrijfsprocessen. Ga je bijvoorbeeld andere software gebruiken of komt er een handeling bij? Dan dient het RPA proces ook aangepast te worden. Het is daarom belangrijk dat personeel goed opgeleid wordt en er een dedicated RPA team aanwezig is binnen de organisatie. Wij helpen onze klanten bij deze trainingen en het opzetten van complete teams door middel van deta-vast constructies.

Alhoewel RPA in vele processen gebruikt kan worden, zijn er ook processen waarin RPA geen functionele toevoeging kan bieden. Dit zijn veelal de handelingen waarin menselijk intellect noodzakelijk is. Dat kan bijvoorbeeld het inschatten van een situatie zijn tot aan beslissingen maken op basis van context. Binnen de trainingen van Focatech wordt er een denkpatroon aangeleerd waardoor je processen waarop RPA toegepast kan worden snel kunt identificeren.

Laat RPA voor je werken

Kom erachter hoe RPA een integrale plek kan krijgen binnen jouw organisatie.